The Definitive Guide to قم
The Definitive Guide to قم
Blog Article
در میان دیدنیهای اطراف قم، غارهای شگفتانگیزی نیز برای غارنوردی و پرداختن به این ورزش و تفریح مهیج وجود دارد که غار کهک از جمله آنها است. این غار ۳۵۰ متر طول دارد و از لحاظ وسعت، جزو غارهای متوسط کشور به شمار میرود.
[۲۸] البته برخی مورخان تأسیس این شهر را پس از ورود اسلام به ایران[۲۹] و در سال ۸۳ق[۳۰] یا ۹۳ق دانستهاند.[۳۱] بیشتر مورخان، فتح قم را در ۲۳ق به دست ابوموسی اشعری دانستهاند.[۳۲] البته بعضی از گزارشها، فاتح قم را مالک بن عامر اشعری [۳۳] و بعضی دیگر احنف بن قیس میدانند.[۳۴]
بنایی قدیمی و متعلق به دوران حکومت اشکانیان در اطراف قمرود و در بخش شمالی کوه سفید، از توابع استان قم قرار دارد که به قلعهی قمرود شهرت یافته است.
مسجد اعظم در سمت غربی آستانه حضرت معصومه(س) به اهتمام آیت الله بروجردی، در سال ۱۳۷۴ق، احداث گردیده است.[۸۲]
در منابع تاریخی و روایی از قم با نامهای، قمّ،[۹۶] بحر،[۹۷] زهراء،[۹۸] کومه، کم، کمیدان، ممجان، تیمره، کبود دشت، صفرا و ویرانآباد، کردقباد نیز یاد شده است.[۹۹] عزاداری
کتابخانه آیتالله بروجردی • کتابخانه آیتالله مرعشی • کتابخانه آیتالله گلپایگانی • کتابخانه تخصصی تاریخ • کتابخانه تخصصی فقه و اصول • کتابخانه تخصصی ادبیات • کتابخانه تخصصی فلسفه و کلام • کتابخانه تخصصی تفسیر و علوم قرآنی • کتابخانه آیتالله حائری
فاطمه یعقوبی در معرفی ۱۰ باشگاه ورزشی ویژه بانوان در تهران
دریاچه حوض سلطان یک تالاب شور کویری است که از کفه نمکی با حاشیه باتلاقی تشکیل شده است. این دریاچه دارای اکوسیستم و گونههای گیاهای و جانوری خاص است.
جالب است دزدی قم تیکت بدانید که پادشاهان بسیاری از تاریخ ایران (شاه عباس دوم، شاه صفی و...) و بزرگان و علمای سرشناس متعددی در جوار این بانوی بزرگوار دفن شدهاند.
مدارس دارالشفاء، آیتالله بروجردی و فیضیه در دروه صفویه بنا شده است. شاه ????? ?????? عباس دوم نیز به قم میآمده است. چهار تن از پادشاهان صفوی در این شهر مدفونند. ورود تشیع
در ۶ کیلومتری روستای وشنوه، کوهستان ???? ???? ????? ?????? اردهال جای گرفته است که در آن چهار غار یا چاله وجود دارد. در یکی از این چالهها آب جریان دارد که از کوه سرازیر و بهصورت چشمه جاری میشود و ????? به نام غار وشنوه شناخته میشود.
در جنوب دریاچه نمک و در ۱۵ کیلومتری آن جزیرهای موسوم به جزیره سرگردان قرار دارد. وقتی به این جزیره نزدیک شوید، خواهید دید که دو انتهای جزیره بهدلیل پدیده سراب محو ???? ????? ?????? میشود و همچون کشتی میماند که در کویر سرگردان است.
کاوسی، عمار، معماری امامزادگان قم در قرن هشتم، قم، زائر، ۱۳۸۴ش.
حموی، یاقوت بن عبدالله، معجم البلدان، بیروت، دارصادر، ۱۹۹۵م.